Heb je al ervaring als bedrijfsarts en vind je het tijd om bij een nieuw bedrijf te werken? Of kom je uit een totaal andere hoek, maar zou je graag aan de slag willen als bedrijfsarts? Kijk eens op co2work.nl voor een vacature bedrijfsarts. Op co2work.nl vind je vacatures in heel Nederland. Er is dus altijd wel een baan bij jou in de buurt te vinden. Ben je nog niet zo bekend met de functie bedrijfsarts en wil je er meer over weten? Dat lees je in dit artikel. Ook kom je hier alles te weten over co2work.nl.

Wat doet een bedrijfsarts?

Een bedrijfsarts is een erkend medisch specialist. Elk bedrijf met werknemers is verplicht een bedrijfsarts in dienst te hebben. Eén van de belangrijkste taken van de bedrijfsarts, is het voorkomen van verzuim van de personeelsleden. De bedrijfsarts zorgt ervoor dat de arbeidsomstandigheden veilig en gezond zijn, aan de hand van beschermende maatregelen, bijvoorbeeld. Maar ook als er sprake is verzuim, moet de desbetreffende werknemer bij de bedrijfsarts aankloppen. De arts is verantwoordelijk voor verzuimbegeleiding en de re-integratie van het personeel. In sommige sectoren is een Preventief medisch onderzoek verplicht. Ook deze wordt uitgevoerd door de bedrijfsarts.

Goed om te weten als je bedrijfsarts wilt worden

Ben je al enthousiast over de functie als bedrijfsarts? Dan is het goed om de volgende informatie te weten. Als er een zieke is bij het bedrijf waar je voor werkt, ben jij als bedrijfsarts verplicht dit te melden bij het NCvB. Als bedrijfsarts heb je een wettelijk beschermde beroepstitel en ben je gebonden aan het medisch beroepsgeheim, wat inhoudt dat je slechts beperkte informatie over de medewerker met ziekteverzuim mag delen met de werkgever. De enige informatie die een bedrijfsarts mag delen, is de mate waarin de medewerker arbeidsongeschikt is en wat dit betekent voor de beperkingen en mogelijkheden tijdens het werk. Ook de duur van het verzuim mag hij mededelen. Tevens mag de bedrijfsarts de werkgever advies geven over eventuele aanpassingen die gedaan moeten worden.

Waarom solliciteren via internet?

Veel vacatures komen via een werving- en selectiebureau dat vacatures aanbiedt op het gebied van verzuim en re-integratie, preventie, mobiliteit, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Je kunt op de website dus niet alleen vacatures voor een bedrijfsarts vinden, maar ook voor verzekeringsartsen, basisartsen, psychologen en casemanagers, bijvoorbeeld. Dankzij het grote aanbod, vind je altijd wel een vacature die bij jou past. De website is hét hulpmiddel dat jou en potentiële werkgevers aan elkaar koppelt. Dankzij de vele mogelijkheden, is er ook veel flexibiliteit. Je kunt zelf aangeven in welke regio je een baan zoekt en voor hoeveel uur per week.