Periodieke controle uitvoeren in Tilburg

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Periodieke controle TilburgEen periodieke controle bij uw tandarts vormt de basis van een schoon en vitaal gebit voor u en uw kinderen. Zeker op jonge leeftijd is het van groot belang om het gebit goed te onderhouden om zo complicaties op een latere leeftijd te voorkomen. Daarbij hebben kinderen in de pubertijd de grootste kans op gaatjes doordat tanden in die fase nog flink moeten aansterken. Ook voor uzelf is een periodieke controle essentieel om vervelende behandelingen te kunnen voorkomen. Naast een periodieke controle kunt u zelf ook bijdragen aan het schoon houden van uw gebit door tweemaal per dag uw tanden en kiezen te poetsen. Voor het laten uitvoeren van een periodieke controle in Tilburg bent u bij ons van harte welkom! Onze tandarts behandelt dagelijks tal van gezinnen met een periodieke controle om tanden en kiezen gezond te houden.

Werking van de periodieke controle in Tilburg

Bij een periodieke controle in Tilburg zal een tandarts in eerste instantie alleen kijken naar de staat van uw tanden en kiezen. Een periodieke controle zal vrijwel nooit pijn doen en is absoluut niet eng voor kinderen of volwassenen. Wel is de controle erg belangrijk omdat tijdens een periodieke controle tandsteen verwijderd kan worden, beginnende gaatjes gesignaleerd kunnen worden, enzovoorts. Wanneer een tandarts hier niet tijdig bij is, is de kans op ergere complicaties in een later stadium aanzienlijk groter.

Mondhygiënist bezoeken naast periodieke controle

Wanneer u eens per jaar een periodieke controle uit laat voeren bij uw tandarts kan het aan te raden zijn om na een half jaar een bezoek te brengen aan een mondhygiënist. Een mondhygiënist reinigt uw gebit, maar kijkt niet naar eventuele gaatjes of rottende wortelpunten. Bij de reiniging worden onder meer tandsteen en tandplak weggehaald zodat de kans op gaatjes een stuk kleiner wordt. Daarbij geeft het u een frisser gevoel!