Implantaten in Tilburg laten plaatsen

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Een implantaat kan vergeleken worden met een kunstwortel welke op de plaats van verloren tand of kies geplaatst kan worden. Vaak wordt een implantaat gebruikt als een stevig fundament voor een kroon, brug of een kunstgebit die in een latere behandeling kunnen worden geplaatst. Implantaten in Tilburg kunnen door onze tandarts worden geplaatst.
 

Implantaten laten plaatsen in Tilburg

Het hoeft niet per definitie zo te zijn dat een tand of kies uit het gebit verdwenen is voor het plaatsen van een implantaat. Een kroon wordt immers over een bestaande tand of kies geplakt. De ontwikkeling van implantaten is de afgelopen jaren snel gegaan en steeds vaker kiest een tandarts voor het gebruik hiervan. Voor het plaatsen van implantaten in Tilburg bent u bij ons aan het juiste adres!

De werking van een implantaat

U kunt een implantaat vergelijken met een kunstwortel die op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand of kies die eerder al verloren is gegaan. Een implantaat wordt gemaakt van titanium, wat biocompatibel is. Dit wil zeggen, dat het lichaam het titanium niet af wil stoten, waardoor uw bot tegen het schroefje aan kan groeien. Het is zelfs zo dat de botgroei enigszins versneld wordt doordat het oppervlak van het schroefje wat ruwer gemaakt is. Het is belangrijk om de botten rond uw tanden en kiezen langs het implantaat te laten groeien, zodat deze steeds vaster komt te zitten.

Met de huidige technieken en kennis lukt het plaatsen van een implantaat in negen van de tien gevallen op een succesvolle manier. De kans dat het plaatsen van een implantaat minder succesvol verloopt, is bij rokers, diabeten en mensen die eerder al een bothersteloperatie hebben gehad groter. Voor het plaatsen van implantaten in Tilburg kan onze tandarts u meer vertellen over de risico’s die u loopt en de kans op een succesvolle behandeling. Uit onderzoek is gebleken dat een implantaat in 90 tot 95% van de gevallen minimaal tien jaar meegaat.