Kronen en bruggen in Tilburg laten plaatsen

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Mochten uw tanden en kiezen ernstig zijn aangetast dan is het noodzakelijk om in Tilburg kronen of bruggen te laten plaatsen. Deze elementen zijn bedoeld als een duurzame vervanging van uw tanden en kiezen, wat bijvoorbeeld noodzakelijk is bij het trekken van een tand of kies. Er kan hier immers een gat bij ontstaan, waardoor uw kauwvermogen afneemt.

Kronen en bruggen plaatsen in Tilburg

Een kroon of brug benadert de oorspronkelijke vorm en functie van een tand of kies zoveel mogelijk. Het nadeel aan een kroon of brug, is dat het plaatsen ervan over het algemeen langer duurt en ingewikkelder is. Vaak zult u ook een aantal keer terug moeten komen bij de tandarts om de behandeling te voltooien. Dit is bij een gebruikelijke vulling vaak niet nodig. De plaatsing van kronen en bruggen in Tilburg kan in onze praktijk uitgevoerd worden.

Wat houdt een kroon in?

We kunnen een kroon vergelijken met een klein metalen of porseleinen kapje dat over een afgeslepen tand of kies geplaatst kan worden. Wanneer het kapje precies past zal de tandarts deze vastlijmen om te voorkomen dat het kapje eraf valt. Doel van een kroon is het herstellen van de oorspronkelijke vorm van een tand of kies zodat het bijvoorbeeld weer mogelijk is om goed te kauwen. Als u valt kan er een stukje van uw tand afbreken, waardoor deze in zijn functionaliteit kan worden beperkt.

Hoe werkt een brug?

Waar een kroon voornamelijk gebruikt wordt voor het herstellen van een tand of kies, is een brug een volledige vervanging. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als een of meerdere tanden en/of kiezen in uw gebit ontbreken. Een brug is te vergelijken met een brug over het water, deze wordt bevestigd aan twee pijlers in uw mond. De brug zelf bestaat uit twee of meer kronen, die op deze pijlers worden bevestigd. Daartussen wordt een zogenaamde ‘dummy’ geplaatst voor meer stabiliteit.