Wortelkanaalbehandeling in Tilburg laten uitvoeren

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Wanneer u last heeft van een hevige kiespijn kan het noodzakelijk zijn om een wortelkanaalbehandeling uit te laten voeren door onze tandarts. Naast een hevige pijn aan uw kiezen zijn er ook andere situaties waarin een tandarts aan kan raden een wortelkanaalbehandeling in Tilburg uit te laten voeren, bijvoorbeeld als een van uw tanden of kiezen dood lijkt te zijn. Wacht niet te lang met het inschakelen van professionele hulp!

Wortelkanaalbehandelingen bij pijn of ontsteking

De hevige pijn aan uw tanden of kiezen wordt veroorzaakt door een ontsteking in het levende deel van uw tand/kies, ook wel de pulpa genoemd. Door de zenuw onder de tand of kies te verwijderen neemt de tandarts de zenuw en daarmee de pijn van de patiënt weg. Wanneer een tand of kies dood is, dit merkt u bijvoorbeeld als een koud ijsje op uw tand of kies geen gevoel geeft, is de pulpa vaak al afgestorven.

Kronen/bruggen en de wortelkanaalbehandeling

Het kan voorkomen dat het bovenste deel van een tand of kies niet voldoende houvast biedt om een vulling of kroon op te kunnen maken. Een tandarts kiest er in dit geval voor om in Tilburg een wortelkanaalbehandeling uit te voeren zodat het kanaal van de tand of kies gebruikt kan worden om een stift te plaatsen. De stift dient hierbij als houvast voor de vulling of kroon, zodat deze beter op uw tand of kies blijft zitten. Bij een wortelkanaalbehandeling in Tilburg worden tevens de bacteriën uit het wortelkanaal verwijderd.

Wortelkanaalbehandeling in Tilburg

Vermoedt u dat u zelf een wortelkanaalbehandeling in Tilburg nodig heeft omdat u bovenstaande symptomen zoals de hevige kiespijn en een dood gevoel in uw tand herkent? Wacht niet af of de pijn wegtrekt, maar breng een bezoek aan de tandarts om verdere complicaties aan uw gebit te voorkomen. Onze tandarts helpt u graag bij het reinigen van uw wortelkanalen en het wegnemen van de pijn!