De vakkundige orthodontist in Tilburg

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>


Zeker op jonge leeftijd staan de tanden van kinderen vaak niet helemaal in een rechte lijn wat een onplezierig en onverzorgd gezicht met zich mee kan brengen. Bij de melktanden van het kind maakt dit nog niet uit omdat het kind deze immers nog moet vervangen op latere leeftijd. Vaak wordt een kind pas in de pubertijd doorverwezen naar een orthodontist in Tilburg, om de tanden met behulp van een beugel in een rechte lijn te zetten.

Wilt u mooie rechte tanden? Bezoek de orthodontist in Tilburg!

Een tandarts zal u altijd waarschuwen als het in zijn of haar ogen noodzakelijk is de hulp van een orthodontist in te schakelen om de tanden en kiezen van uw kinderen recht te krijgen. Het bezoeken van de orthodontist is niet gek, over het algemeen heeft 30% van de kinderen een beugel nodig!

Redenen voor bezoek aan de orthodontist

Er zijn verschillende situaties waarin het noodzakelijk kan zijn een orthodontist te bezoeken. Niet alleen is dit het geval wanneer het kind last heeft van scheve tanden, ook een overbeet of bijvoorbeeld grote ruimtes tussen tanden kunnen voor een tandarts de aanleiding zijn om door te verwijzen naar een orthodontist in Tilburg. De ene behandeling zal sneller gaan dan een andere, maar over het algemeen is er na zo’n zes tot negen maanden een behoorlijk verschil te zien in vergelijking met het beginstadium van de behandeling.

Om de tanden van het kind vervolgens op z’n plaats te houden zal een orthodontist er in veel gevallen voor kiezen om een stangetje achter de tanden van het kind te plaatsen. Van dit stangetje voelt het kind vrijwel niets, maar dit voorkomt dat tanden kunnen verschuiven. Op latere leeftijd kan het trekken van de verstandskiezen noodzakelijk zijn, omdat er met de verstandskiezen bijvoorbeeld te weinig ruimte is. De kiezen zullen de andere tanden dan over elkaar proberen te duwen. Voorkom problemen van later en neem contact op met onze orthodontist in Tilburg!