De meeste mensen kijken niet echt uit naar een bezoekje aan de tandarts. Er zijn ook mensen die een echte angst voor de tandarts ontwikkeld hebben. Ze zijn soms jaren niet bij de tandarts geweest en mijden ook bij klachten een behandeling door de tandarts. Juist voor deze groep bestaat de angsttandarts Amsterdam. durf je door slechte ervaringen in het verleden geen voet over de drempel van een tandartspraktijk te zetten? Spreek jezelf moed in en maak wel een afspraak bij de angsttandarts.

De angsttandarts Amsterdam neemt alle tijd

Slechte ervaringen in het verleden hebben vaak te maken met slechte communicatie. Is het jou ook weleens overkomen dat je niet wist wat je overkwam en de tandarts voor jouw gevoel meteen begon met boren? Een angsttandarts is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met angst voor de tandarts. De tandarts neemt alle tijd voor je en zal stap voor stap met je doornemen wat hij precies gaat doen. Hij geeft uitgebreid uitleg over de behandeling en als het even niet meer gaat, zal de angsttandarts de behandeling stoppen totdat jij toe bent aan de volgende stap. Jij hebt daarmee zelf de controle over de behandeling. Vaak maakt de tandarts ook gebruik van verschillende manieren van verdoving om jouw een pijnloze behandeling te geven. Zo leer je langzaam je angsten te overwinnen en is ook de eventuele pijn die je ervaart doordat je jaren niet bij de tandarts bent geweest verdwenen. Een tandartsbezoek hoeft in de toekomst nog steeds geen leuk uitje zijn, maar je angsten zitten een bezoek niet meer in de weg.

Over de drempel stappen

Zomaar een afspraak maken, ook al is het bij de angsttandarts Amsterdam, is nog steeds heel spannend. Neem rustig telefonisch contact op om aanvullende informatie op te vragen voordat je echt een afspraak maakt. Wil je liever mailen? Ook dat is mogelijk. Durf je het aan? De angsttandarts zal er alles aan doen om jou over je angsten heen te helpen.