De verzorging van je tanden is ontzettend belangrijk. Met de juiste verzorging kan je een leven lang plezier hebben van je gebit. Een goede verzorging voorkomt ook dat je veel pijn of last hebt van je tandvlees of tanden. Een goede verzorging is niet moeilijk maar veel mensen weten niet hoe of waar ze moeten beginnen. Voor de meeste mensen is het poetsen van de tanden genoeg. Natuurlijk is het poetsen van de tanden ontzettend belangrijk maar er is zoveel meer wat je voor je tanden kunt doen. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk de tanden te flossen of stoken bijvoorbeeld met ragers· Het gebruikmaken van mondwater kan ook helpen bij het verzorgen van het gebit. Ener is een enorme hoeveelheid aan tandpasta´s en soorten tandenborstels.

Het stoken of flossen van de tanden

Je tandarts zal het wel vaak gezegd hebben, je moet gaan flossen. In het begin zal dit onprettig voelen en kan het tandvlees zelfs een beetje bloeden. Dit is heel normaal, na een paar keer flossen of stoken zal het bloeden ook stoppen. Er zijn ontzettend veel soorten stokers, flosdraden of ragers. Wat de beste optie is hangt af van je tanden, tandvlees en voorkeur. Vaak zal een tandarts je een bepaald soort of merk aanraden. De bekendste zijn de tandenstokers, deze zijn vaak van hout of plastic maar er zijn tegenwoordig ook veel moderne opties van zacht materiaal aangepast aan het gebit soort. De lactona ragers zijn ook erg populair. Deze lijken op kleine ragers en voelen fijn aan. 

Extra verzorging

Naast gebruik van lactona ragers kun je ook mondwater en een tong borstel gebruiken. Een tong borstel is net zoals een tandenborstel maar dan voor de tong. De tong kun je zo schoonmaken. Dit is niet alleen beter voor je tanden en gebit maar zorgt ook voor een schonere adem. Mondwater kan hier ook bij helpen het is niet alleen verfrissend en geeft je een frisse adem, het helpt ook tegen bacteriën in de mond. Mondwater is er in veel soorten en merken. Welke de beste optie is hangt af van je voorkeur en soort tanden en gebit. Mondwater hoeft niet duur te zijn net zoals de tong borstel. Deze zijn bij de plaatselijke drogisterij te krijgen of online in een webshop. 

Tandenborstels

Er is zoveel keuze in tandenborstels dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kies je de beste borstel uit? Je tandarts zal je vaak advies hierover geven of kan je advies geven wanneer je hierom vraagt. In het algemeen is elektrisch poetsen beter dan met de hand. De elektrische borstel maakt veel beter schoon door de snelle draaiende bewegingen. In elektrische borstels is ook enorm veel keuze. Kijk eens op internet bij de reviews van een tandenborstel of kijk op een website die de borstels met elkaar vergelijkt. 

Tandpasta, het middel tegen gaatjes

Goede tandpasta zorgt voor een gezonde mond. Tandpasta is er in vele merken en soorten. De tandpasta kan ook flink in prijzen verschillen. Ook voor de tandpasta is het belangrijk om de beste met elkaar te vergelijken en te kijken wat de experts er over zeggen. Op internet zijn veel lijsten te vinden op sites, blogs of magazines.