De afgelopen maanden was het volop in het nieuws: de krappe arbeidsmarkt. Waar je vroeger minstens 10 sollicitanten had, hebben die sollicitanten nu 10 vacatures om uit te kiezen. Handig voor als je een nieuwe baan zoekt, maar het bezorgt werkgevers hoofdpijn. Hoe kun jij als werkgever van tandartsen in Tilburg nou nieuwe medewerkers vinden? Probeer onze tips eens!

Een goede vacaturewebsite gebruiken

Er zijn heel wat vacaturewebsites waar jij kandidaten kunt vinden. Maar daarin schuilt ook een risico, want kandidaten hebben geen zin om zich voor álle sites aan te melden. Vaak bekijken ze alleen de vacatures op de grootste sites zoals Indeed. En als er speciale vacaturewebsites van jouw vakgebied zijn, zitten ze vooral daar op te kijken. Voor jouw tandarts vacature raden we aan om zo´n gespecialiseerde vacaturesite te gebruiken. Of je nou een tandarts, tandartsassistent of andere vacature open hebt staan, op mondzorg websites kun je altijd terecht.

 

Dat geldt voor jou, maar dus ook voor de werkzoekende. Die hoeft niet meer op Indeed, Monsterboard en vele andere websites te zoeken naar vacatures in de mondzorg. Maar kan op de gespecialiseerde websites uit een breed aanbod kiezen. Zoals een tandarts vacature in Tilburg, een vacature voor mondhygiënist in Breda of een tandartsassistente in Hilvarenbeek. Juist omdat werkzoekenden op zo’n website een grote kans van slagen hebben, wil jij er met jouw vacature ook tussen staan. 

Bericht op LinkedIn plaatsen

Heeft jouw praktijk al een bedrijfspagina op LinkedIn of ben je zelf op LinkedIn actief? Plaats hier dan een bericht over jullie nieuwe vacature. Vermeld in elk geval:

  • per wanneer
  • hoe veel uur per week
  • de plaats of stad waar de praktijk gevestigd is

 

Vraag bovendien jouw medewerkers om de vacature ook op hun LinkedIn-profiel te delen. Let wel op: ze moeten de vacature niet letterlijk kopiëren, maar er iets persoonlijks over zeggen. Bijvoorbeeld iets over de werksfeer of dat ze iemand zoeken die graag met een chaoot zoals zij zelf werkt! Een persoonlijk stukje tekst bij een vacature levert namelijk meer reacties en likes op. En die heb je nodig om de vacature viral te laten gaan.

 

Het fijne hieraan is dat LinkedIn-berichten gratis te plaatsen zijn. Bovendien bereikt zo’n bericht niet alleen mensen met wie jij een connectie hebt, maar ook heel veel anderen. Dat vergroot de kans op een werkzoekende tandarts die dit bericht leest!

Opleidingen tot tandarts

Maakt het voor jouw tandarts vacature niet zoveel uit of iemand al jarenlange werkervaring heeft? Of zoeken jullie binnenkort nog een stagiair? In beide gevallen raden we jou aan om diverse opleidingen aan te schrijven. Daarmee breng je niet alleen jouw vacature, maar direct jouw hele praktijk onder de aandacht bij tandartsen in opleiding. Wie weet reageren er wel een paar studenten met de vraag of je ook stageplekken aanbiedt, want het lijkt ze wel leuk om bij jou te werken!