De gezondheid van jouw gebit is zeer belangrijk en heeft invloed op jouw algehele gezondheid. Heb je wel eens een ontsteking gehad in je tandvlees of kiespijn? Dit kan ontzettend veel pijn doen waardoor het je hele dag kan beïnvloeden. Dit komt doordat jouw gebit een belangrijke functie heeft en je deze dag in dag uit gebruikt. Veelvoorkomende klachten gaan om het tandvlees en daarom vind je hier relevante informatie over parodontologie. De focus ligt hierbij op het tandvlees en deze problemen worden zo snel mogelijk onderzocht. Vervolgens wordt er ook vlot de juiste aanpak gevonden waardoor je snel en goed geholpen kan worden. Meer weten over deze progressieve behandeling?

Hoe gaat parodontologie in zijn werk?

Deze behandeling richt zich op het parodontium en dit is het steunweefsel van de tanden, ook wel het tandvlees genoemd. Als er een ontsteking is in het tandvlees heet dit een parodontitis. De professional stelt dit vast en vervolgens wordt dit onderzocht. Hierdoor kan de ontsteking op tijd behandeld worden. Er wordt een scan gemaakt op de plek waar de ontsteking vandaan komt. Hieruit komt een bepaalde aanpak en wordt er verteld hoe je dit het beste kan reinigen. Na een aantal maanden wordt er weer met de scan naar gekeken en kan er gecheckt worden hoe de behandeling heeft uitgepakt.

Ervaringen van patiënten

Patiënten die dit zelf hebben meegemaakt geven aan dat ze dit als positief ervaren. Last van bloedend tandvlees was verleden tijd en de tanden gingen steeds vaster staan. Dit is natuurlijk een zeer fijn resultaat en het geeft een rustgevend gevoel. Last van je tandvlees is namelijk erg vervelend en dit moet zo snel mogelijk op te lossen zijn.

Waar is dit mogelijk?

Deze behandeling is mogelijk bij tandartspraktijken met parodontologie. Het is namelijk nodig om gespecialiseerd te zijn in deze behandeling voor de benodigde kennis en vaardigheden. De tandarts in Tilburg heeft bijvoorbeeld een website waar je veel informatie kan vinden hierover en bij hun kan je terecht voor deze behandeling.