Tandenknarsen is een probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Vaak gebeurt dit onbewust. Het is echter wel heel belangrijk om hier iets aan te doen, juist ook omdat het je gebit kan beschadigen. Het is daarom slim om bijvoorbeeld voor botox tegen tandenknarsen te kiezen. Het is de ideale manier om de kaakspieren te ontspannen. Wat bijdraagt aan het verminderen van de klachten. Omdat deze behandeling gemakkelijk uit te voeren is en heel effectief kan zijn, is het dus voor veel mensen een groot voordeel. Je kunt hier tot een jaar lang profijt van hebben.

Het probleem met tandenknarsen

Misschien denk je dat tandenknarsen geen probleem is. Toch is het belangrijk om te weten wat het eigenlijk doet. Doordat je met je tanden en kiezen stevig over elkaar schuift, is het zo dat je gebit sneller kan slijten. Ook kunnen je kiezen breken door de kracht die je erop zet. Omdat dit over het algemeen ’s nachts in de slaap gebeurt, merk je er zelf niet veel van. Totdat je ineens pijn gaat voelen, in je gebit, kaakspieren of kaakgewricht. Botox gebruiken is dan een goede manier om te zorgen dat je minder last hebt.

Waarom de botoxbehandeling?

Je kunt op verschillende manieren het knarsen tegengaan. Zo kan je bijvoorbeeld het knarsbitje gebruiken. Dat wordt vaak ook door tandartsen voorgeschreven. Het is alleen niet voor iedereen de oplossing. Het voelt vaak ongemakkelijk in de mond, waardoor je minder goed kan slapen. Met een behandeling met botox is ook te zorgen dat het knarsen drastisch wordt verminderd. Maar dan zonder dat het nodig is om het vervelende bitje in te doen. Botox wordt al heel lang gebruikt om deze problemen aan te pakken. Door botox in de kaakspier te spuiten raakt deze ontspannen. Zo mindert het knarsen.

Het behandelen van het probleem

De behandeling met botox gaat volgens een vast plan. In de eerste plaats wordt met een specialist samen een persoonlijk behandelplan opgesteld. Je weet dan zeker dat de behandeling op maat is en precies aansluit op wat jij nodig hebt. Vervolgens begint het daadwerkelijke behandelen. Dat kan binnen enkele minuten worden gedaan. Een klein naaldje is alles wat nodig is om botox te injecteren. Dit wordt als pijnloos ervaren. Wanneer de behandeling klaar is, zal binnen twee weken tot twee maanden een vermindering van de klachten waar te nemen zijn. Dit kan dan vervolgens twaalf maanden aanhouden.