Elke jaar hebben mensen weer een hele lijst met goede voornemens. Zij willen stoppen met roken, gezonder eten of meer gaan sporten. De meeste mensen zijn deze goede voornemens na een paar weken alweer lang vergeten en zijn zij weer teruggevallen in hun oude patroon. Wil jij dit jaar toch echt eens je goede voornemens volhouden? Wij hebben drie eenvoudige tips op een rij gezet zodat ook jij je voornemens voor een gezonder leven volhoudt.

 

Wees niet te streng voor jezelf

De meeste mensen nemen zichzelf voor om gezonder te eten. Zij houden dit echter vaak niet vol omdat zij veel te streng zijn voor zichzelf. Het is namelijk bijna niet te doen om je eetpatroon van de ene op de andere dag te veranderen. Begin daarom makkelijk. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je één of twee keer in de week ongezond mag eten. Ook kun je gezonder eten door je voedingspatroon aan te vullen met voedingssupplementen. Probeer bijvoorbeeld eens Golden Naturals magnesium.

 

Bouw rustig een nieuwe ritme op

Een gezonder leven betekent niet alleen maar gezonder eten. Het is ook belangrijk om genoeg te bewegen. Dit betekent niet meteen dat je je moet aanmelden bij de sportschool. Je kunt ook beginnen met een wandeling een keer in de week of wat vaker met de fiets naar je werk gaan in plaats van met de auto. Vervolgens kun je dit, als je wilt, langzaam opbouwen naar steeds meer beweging. Hierdoor wordt het een onderdeel van je routine en dit maakt het een stuk makkelijker om je gezondere leven vol te houden.

 

Blijf niet rondlopen met klachten

Wanneer je ergens last van hebt is het belangrijk om hier niet te lang mee rond te blijven lopen. Hierdoor zullen je klachten namelijk alleen maar erger worden en dit is natuurlijk niet wat je wilt. Ga daarom meteen naar de huisarts als je ergens last van hebt. Ook is het belangrijk om een of twee keer per jaar naar de tandarts te gaan. De tandarts kan het dan meteen zien wanneer er iets mis is. Je klachten worden op deze manier zo snel mogelijk opgelost en zo kun je gelukkig en gezond leven.