Ben je op zoek naar manieren om op natuurlijke wijze schone tanden te krijgen? Zo ja, dan heb je geluk! In deze blogbijdrage bespreken we enkele van de beste tips om je parelwitte tanden stralend te houden. We zullen het ook hebben over hoe je gaatjes en tandbederf kunt voorkomen. Dus of je nu net begint aan uw reis naar een betere mondhygiëne of dat je er al een pro in bent, deze blogpost is voor jou.

Definitie schone tanden

De eerste stap naar het hebben van schone tanden is begrijpen wat dat eigenlijk betekent. Voor de meeste mensen slaat het gewoon op het fysieke uiterlijk van de tanden. Dit betekent meestal dat je tanden vrij zijn van vuil of verkleuringen. Maar schone tanden gaan verder dan er alleen maar goed uitzien. Ze moeten ook gezond zijn en vrij van elke ziekte of infectie.  Dus hoe krijg je op natuurlijke wijze schone tanden? Hieronder staan wat tips om je te helpen.

Poets en flos regelmatig

Deze is een no-brainer. Je hebt dit waarschijnlijk al vaak gehoord, maar het is voor herhaling vatbaar. Regelmatig je tanden poetsen en flossen is de beste manier om ze schoon te houden. Het verwijdert tandplak en  bacteriën uit je tanden en tandvlees, wat gaatjes en tandvleesontstekingen helpt voorkomen. Het is belangrijk om twee keer per dag twee minuten te poetsen, en één keer per dag te flossen.

 

Nog geen goede tandenborstel? Bekijk hier de beste handtandenborstels.

Gebruik mondwater

Mondwater is een andere goede manier om je tanden schoon te houden. Het kan op plaatsen komen waar poetsen en flossen niet kunnen, dus  het is geweldig om tandplak en bacteriën te verwijderen. Zorg er wel voor dat je een mondwater gebruikt dat fluoride bevat, want dat helpt gaatjes voorkomen

Water zonder fluoride

Het is net zo goed als water met fluoride erin als het gaat om de mondgezondheid. Daarnaast is water zonder fluoride ook nog een stuk beter voor het millieu. Als je dus van een gezond millieu en gezonde tanden houdt, is water zonder fluoride een goede keuze.

Eet gezond voedsel

Wat je eet heeft een grote invloed op je mondgezondheid. Het eten van veel suikerhoudende en zure voedingsmiddelen kan je tanden beschadigen en tot gaatjes leiden. Het is dus belangrijk om veel fruit, groenten, en volle granen te eten. Deze voedingsmiddelen  zijn niet alleen goed voor je algemene gezondheid, maar helpen ook je gebit schoon en gezond te houden.

 

Dus daar heb je het! Dit zijn enkele van de beste tips om je tanden op natuurlijke wijze schoon te houden. Vergeet alleen niet regelmatig te poetsen, flossen en mondwater te gebruiken. En eet veel gezond voedsel. Je tanden zullen je er dankbaar voor zijn.