De winter komt steeds dichterbij, en daarbij dus ook het nieuwe jaar. In het geval van zorgverzekeringen betekent dat natuurlijk dat er wijzigingen zullen komen in de zorgverzekeringen, net als ieder jaar. In het geval dat je geen idee hebt wat de veranderingen zijn dan zal dit artikel je proberen te helpen om de tot dusverre details van zorgverzekering 2018 duidelijk te maken.

De details tot nu toe

Er zijn nog geen details bekend over veranderingen in de aanvullende zorgverzekering in 2018. Echter zijn er wel een aantal (Nog niet alles) dingen bekend over de basisverzekering voor 2018. In 2018 zal het eigen risico stijgen. In 2016 en 2017 was het eigen risico €385, dit wordt in 2018 veranderd naar €400, dit komt door een stijging van de zorguitgaven.

In 2018 zal de basispremie stijgen met €72 voor het hele jaar, dus €6 per maand. Dit bedrag was in 2017 al gestegen met €42 (€3,50 per maand). In november maken alle verschillende zorgverzekeraars bekend wat voor veranderingen er in de premies zullen komen.

Hoe weet je of je moet veranderen van zorgverzekering?

Hierbij is het belangrijk om goed na te denken over wat voor zorg je de afgelopen jaren nodig hebt gehad en of je dit in 2018 nog steeds nodig hebt. Het is ook mogelijk dat je zorgverzekeraar bepaalde wijzigingen gaat maken waardoor je geen vergoeding meer krijgt bij het ziekenhuis bij jou in de buurt. Dan is het vaak handig om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Er bestaan verscheidene online zorgverzekering-vergelijkers die alles voor je op een rijtje zetten met betrekking tot prijs en inhoud van de zorgverzekering. Het is dan ook verstandig om deze vergelijkers te gebruiken!