Ieder jaar op 12 november moeten alle zorgverzekeraar hun nieuwe premie voor het volgende jaar bekend hebben gemaakt. Dit is dan voor veel mensen ook direct het moment dat ze zich gaat oriënteren om uiteindelijk te kunnen bepalen wat ze gaan doen. Ondanks het feit dat er een hele grote groep mensen blijft zitten waar ze zitten, zien we ook dat er jaarlijks honderdduizenden mensen overstappen van zorgverzekeraar. De voornaamste reden is vaak de prijs, maar ook de dekking. Juist dit tweede is een belangrijk aspect bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Waarom, dat vertellen we je in dit artikel.

De hoogte van je premie

zorgverzekering voor brandweerUiteraard kijken de meeste mensen bij het vergelijken van hun zorgverzekering naar de maandelijks te betalen premie. Dit is immers ook waar ze direct een besparing op kunnen realiseren. Toch is dit niet altijd verstandig om te doen. Waarom niet vraag jij je misschien af? Dat zullen we je vertellen! Stel je sluit een zorgverzekering voor brandweer af omdat je bij de vrijwillige brandweer zit of misschien zelfs wel beroepsbrandweer bent. De kans dat je dan iets overkomt is vele malen groter, dan iemand die de hele dag achter zijn of haar bureau zit.  Op het moment dat jij er dan voor kiest om de goedkoopste verzekering af te sluiten, kan het zijn dat hier hele andere aanvullende voorwaarden achter hangen, dan wanneer je voor een andere verzekeraar kiest.

Kijk goed naar de aanvullende voorwaarden

defensiepolis.nlEen goedkope verzekering is natuurlijk leuk. Toch is het verstandig om niet alleen te vergelijken op basis van de prijs, maar ook kritisch te kijken naar de aanvullende voorwaarden. Ondanks het feit dat er vanuit de overheid een basispakket is samengesteld die door iedere zorgverzekeraar verplicht aangeboden moet worden, hebben verzekeraars natuurlijk wel alle vrijheid om hier iets in aan te passen. Het kan dus heel goed zijn jouw huidige verzekering welke je hebt afgesloten via defensiepolis.nl, 12 fysio behandelingen heeft in het basispakket, terwijl je potentiële andere zorgverzekeraar de minimale 8 aanbiedt. Op het moment dat jij er jaarlijks 12 gebruikt en er dus bij je nieuwe verzekeraar 4 uit eigen zak moet betalen, zul je zien dat je per saldo veel duurder uit bent.t

Aanvullende verzekeringen

Naast het basispakket heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om je extra te verzekeren. Dit kan zijn voor de tandarts, ogen of allerlei andere zaken. Zo ben je, afhankelijk van voor welke aanvullende dekking je kiest, voor een paar euro per maand extra verzekerd. Ook hier zitten per zorgverzekeraar verschillen is, waardoor de dekkingsgraad bij de één 70% kan zijn en bij de ander 50%. Let hier dus goed op!