Het is belangrijk om regelmatig een bezoekje aan de tandarts te brengen. Ook mensen die eigenlijk nooit last hebben van hun tanden, moeten eens in de zoveel tijd hun gebit laten controleren door de tandarts. De meeste tandartsen raden een controle van twee keer per jaar aan. Het is bij je gebit namelijk belangrijk om preventief onderzoek te doen. Wanneer je bepaalde problemen in een vroeg stadium ontdekt, kan het heel snel verholpen worden. Soms heb je bijvoorbeeld niet in de gaten dat je een gaatje of tandvleesproblemen hebt. Wacht je te lang, dan kan het al snel problematisch worden. Je hebt namelijk maar één set tanden, dus daar moet je zorgvuldig mee omgaan.

Wat gebeurt er tijdens de controle

Tijdens de controle bekijkt de tandarts je gebit. Niet alleen je tanden, maar hij kijkt ook naar je tandvlees en slijmvliezen. Hij gebruikt hierbij een spiegeltje, een sonde en een zuigslangetje. De tandarts zal bekijken of er bepaalde problemen of afwijkingen te zien zijn. Is dit het geval, dan zal er een vervolgafspraak gemaakt worden om dit te verhelpen. Kleine ingrepen, zoals het verwijderen van tandsteen, kan meteen tijdens de controle gebeuren. Soms worden er ook röntgenfoto’s van je gebit gemaakt, om te kijken hoe het er uitziet op de plekken die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Na de controle bepaalt de tandarts wanneer de volgende controle gepland moet worden. Dit is afhankelijk van de staat van je gebit.

Inschrijven bij een tandarts

Iedereen heeft altijd een vaste tandarts. Om bij een tandarts op controle te gaan moet je namelijk ingeschreven staan bij een tandartspraktijk, zodat zij alle gegevens van jou kunnen bijhouden en inzien. Het is natuurlijk het handigst als je ingeschreven staat bij een tandarts in de buurt. Op deze manier ben je snel bij je tandartspraktijk, aangezien tandartsbezoeken vaak onder werk- of schooltijd zijn. Wil je je inschrijven bij tandarts Eindhoven, dan kun je via internet opzoeken welke tandartsen er allemaal bij jou in de buurt zijn. Daarnaast is het belangrijk om na te vragen of de praktijk nog nieuwe cliënten aanneemt, sommige zitten namelijk al vol.