Wat mij de laatste tijd opvalt is dat veel mensen nog niet vaak genoeg of zelfs nooit naar een mondhygiënist gaan. Als je het mij vraagt dan is het bezoeken van een mondhygiënist net zo belangrijk als het bezoek aan de tandarts. Waarom dit zo is hoop ik je in dit artikel te kunnen vertellen.

Tanden-poetsen

Verwijderen van tandsteen

Tandsteen heb je vast wel eens van gehoord. Tandsteen vormt zich rondom het randvlees en zorgt er langzaam maar zeker voor dat je op bepaalde plekken niet meer lekker kunt poetsen. Eigenlijk is tandsteen niks anders dan een verharde laag tandplak. Een mondhygiënist is erin gespecialiseerd om de hygiëne in je mond te controleren en te verbeteren. Deze haalt dan bij een behandeling ook altijd alle tandsteen rondom het tandvlees weg zodat je hier weer fatsoenlijk kunt poetsen. Laat je tandsteen niet op tijd weghalen dan kan het gaan ontsteken en dit kan leiden tot het verliezen van bot. Iets wat je nooit wilt en al helemaal niet in je mond.

Net als bij een fysiotherapeut, dokter en diëtiste is de kwaliteit van het werk van mondhygiënisten doorgaans verschillend. Het is dan ook belangrijk om bij een goede mondhygiëniste je gebit te laten behandelen. Gelukkig hebben we tegenwoordig vele manieren om deze dienstverleners met elkaar te vergelijken. Mijn favoriete manier is het opzoeken van online reviews. Zo kun je kijken of het bedrijf gebruik maakt van Kiyoh, klanten vertellen of Google reviews. Als je in Enschede woont dan kun je met de simpele zoekopdracht: mondhygiënist Enschede alle mondhygiënistes in Enschede tevoorschijn toveren. Kijk simpelweg hoeveel sterren een bedrijf scoort en lees ook een aantal reviews na. Zo krijg je al snel een goed beeld of de mondhygienist bij jou past en of je hier je gebit schoon wilt laten maken. Toch blijft mijn tip om ook vooral goed te blijven poetsen, want tandsteen vormt zich uit tandplak en dit is voor een groot deel te verwijderen door simpelweg goed te poetsen.