Een bezoek aan de tandarts staat waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje van favoriete dingen om te doen, maar het is een belangrijk onderdeel van het behoud van gezonde tanden en tandvlees. Maar wat kun je tussen de bezoeken door doen om ervoor te zorgen dat je mond in topvorm blijft? We hebben de beste tandarts uit Hilversum gevraagd en dit is wat deze tandarts aanraadt voor een gezonde lach. 

Poets je tanden twee keer per dag 

Dit is een van de meest belangrijke adviezen die tandartsen hun patiënten geven, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Tweemaal daags poetsen verwijdert bacteriën en tandplak van je tanden, waardoor ze schoon en gezond blijven. Het helpt ook gaatjes en tandvleesproblemen te voorkomen. Als extra bonus verfrist poetsen ook je adem! Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je door elke dag te flossen voedselresten tussen je tanden verwijderen die je met poetsen alleen niet kunt bereiken. 

Ga regelmatig naar de tandarts 

Hoe goed je je tanden thuis ook verzorgt, regelmatige bezoeken aan de tandarts zijn essentieel als je een gezonde mond wilt houden. Tijdens deze afspraken zal je tandarts controleren op tekenen van verval of schade die misschien onopgemerkt zijn gebleven tijdens het poetsen. Ze kunnen professionele reinigingsdiensten leveren, evenals advies over hoe je je tanden tussen de bezoeken door beter kunt beschermen. De meeste tandartsen raden aan om elke zes maanden een afspraak te maken; als er tekenen van gebitsproblemen zijn, kunnen ze voorstellen om vaker langs te komen om ze beter in de gaten te houden.  

Let op wat je eet 

Het voedsel dat je eet heeft een direct effect op de gezondheid van je tanden en tandvlees. Het eten van suikerhoudende voedingsmiddelen zoals snoep en frisdrank kan na verloop van tijd leiden tot tandbederf, dus probeer die dingen zoveel mogelijk te beperken. Aan de andere kant kunnen knapperige vruchten en groenten als appels en wortels helpen tandplak weg te schrobben en de speekselproductie bevorderen – beide goede dingen om je mond schoon te houden! Bovendien zijn voedingsmiddelen met veel calcium (zoals zuivelproducten) goed voor het versterken van het tandglazuur en het bevorderen van een gezonde mond. 

Het bijhouden van goede mondhygiënische gewoonten is de sleutel tot het behoud van een gezonde lach. Tweemaal daags poetsen in combinatie met regelmatige bezoekjes aan de tandarts helpt je om gaatjes te voorkomen! Daarnaast is letten op wat je eet een andere belangrijke factor bij de bescherming tegen tandbederf; knapperig fruit en groenten eten helpt plak weg te schrobben, terwijl zuivelproducten calcium leveren voor sterker glazuur. Al deze stappen samen zorgen ervoor dat je jarenlang een mooie glimlach hebt!

Meer info op: https://dehilversumsetandarts.nl/