Ook volgend jaar verandert je zorgverzekering weer. Zo wordt de basisdekking gewijzigd en stijgt de zorgpremie. Natuurlijk wil je in 2018 ook een betaalbare zorgverzekering en aanvullende tandartsverzekering. Met behulp van de vergelijker op Ikvergelijk.nu kun je tientallen ziektekostenverzekeringen vergelijken. Zo ontdek je direct of het loont om voor een andere zorgverzekeraar te kiezen.

Aanvullende tandartsverzekering

Iedere inwoner vanaf 18 jaar is wettelijk verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. De basis zorgverzekering dekt enkel de noodzakelijke medische zorg, zoals een ziekenhuisopname of een bezoek aan de huisarts of specialist. Tandzorg valt hier niet onder. De tandartskosten worden dus niet vergoed vanuit je basisverzekering. Met een aanvullende tandartsverzekering is het wel mogelijk om deze kosten te dekken.

Ga na wat je verzekeraar vergoedt

Wil je een tandartsverzekering afsluiten? Ga dan eerst na wat de verzekeraar exact vergoedt. Dit verschilt per verzekeraar en per tandartsverzekering. De verzekeraar vergoedt een bepaald percentage van het maximale bedrag dat onder de dekking valt. De vergoedingen variëren van 250 euro tot 1750 per jaar.

Vergoedingspercentage

Verder gebruiken veel verzekeraars een vergoedingspercentage. Hiermee wordt bepaald welk deel van de tandartskosten de verzekeraar vergoedt en welke deel je moet betalen. Meestal worden de gemaakte kosten volledig vergoed. Echter, bij sommige voordelige tandartsverzekeringen kan er een vergoeding van 75 procent gelden.

Tandartsverzekeringen vergelijken

Net als de zorgpremie voor de basiszorgverzekering, stijgt de premie voor de aanvullende tandartsverzekering ieder jaar. Om kosten te besparen, is het dan ook zinvol om ook de tandartsverzekeringen voor 2018 met elkaar te vergelijken. Je komt er dan achter bij welke verzekeraar je een voordelige basiszorgverzekering met tandartsverzekering kunt afsluiten.